Smart TV

Smart TV drilleri

Jeg var for nyligt hos en kunde med et ældre Smart-TV, fra dengang et 40 tommer Smart-TV kostede 11.000 kr. Det har for år tilbage kørt over det trådløse internet, så man kunne anvende de indbyggede Apps (Netflix, YouTube mv.).

Jeg blev tilkaldt fordi det trådløse et par år ikke har virket. Det virkede ellers førhen. Jeg forbandt det derfor med netværkskabel til kundens router. TV’et kom på internettet på kabel, men ville stadig ikke på det trådløse, og flere af de indbyggede Apps gav forskellige fejl meddelelser.

Derfor opdaterede jeg TV’ets firmware (indbyggede software) og indbyggede Apps. Lige meget hjalp det. Det ville stadig ikke på det trådløse, og f.eks. Netflix App’en virkede heller ikke på den kablede forbindelse.

Derfor måtte jeg ty til supporten på TV producentens hjemmeside. For det første viste det sig at Netflix App’en ikke mere blev opdateret, og aldrig mere vil komme til at virke på den aktuelle TV model.

Smart TV

For det andet viste det sig at det trådløse ikke har virket siden en specifik firmware opdatering, og at der ikke kommer nye opdateringer fra producenten.

Løsningen for kunden blev at købe en Chromecast enhed til en af TV’ets HDMI porte. Sådan en kan i dag købes for omkring 320 kr. Så kan Netflix, YouTube med videre streames fra opdaterede Apps på Smartphone, Tablet og Computer. Dette ellers så udmærkede TV fik således forlænget sin “levetid”, for i alt omkring 700 kr. inklusiv min løn.