Arris router - kanalskift

Problemer med trådløse kanaler

2.4 GHz frekvensbåndet blev introduceret i år 2000, og 5 GHz der er en nyere teknologi blev introduceret i 2009. Begge har de deres fordele og ulemper, så det handler både om at anvende det rigtige, og have det opsat rigtigt i forhold til andre trådløse netværk.

Problemer med wifiHvis din router er købt i udlandet:

I lande som f.eks. USA og Kina benyttes flere eller færre kanaler. Har man købt en router fra udlandet, og ikke kan tilslutte til til det trådløse i routeren, skal man sikre sig at routeren arbejder indenfor de rammer, som enheden også kommunikerer på. Man kan nemlig definere hvilken region routeren sidder på. Denne bør altid stå til Europa, da det ellers ikke er sikkert ens enheder ikke kan tilslutte til det trådløse netværk.

2.4 GHz frekvensbåndet:

2.4 GHz, som blev introduceret i år 2000, sender med lavere hastighed end 5GHz båndet, men rækker typiske bedre, og går bedre gennem vægge og etageadskillelser. De trådløse kanaler på 2.4 GHz, arbejder som standard på kanal 1-13. Men mange enheder vil understøtter kun kanal 1-11. Signalet på en frekvens, vil den typisk overlappe to kanaler til hver side. hvis man benytter 20 Mhz kanal bredde, eller 4 kanaler, hvis man benytter 40 Mhz kanal bredde. Derfor anbefales det, at man benytter 20 Mhz, i tæt beboede miljøer.

5 GHz frekvensbåndet:

5 GHz er en nyere teknologi, der blev introduceret i 2009. De fleste enheder fra 2009 og frem understøttelser for denne type trådløs. Ældre enheder vil derfor ikke kunne kommunikere på denne frekvens. Nyere routere kan både udsende på 2.4 GHz og 5 GHz båndet, og man kan ofte opnå bedre trådløs forbindelse på 5ghz båndet, grundet mindre forstyrrelser, højere hastighed og bedre teknologi. Men 5GHz rækker ikke lige så langt og heller ikke lige så godt gennem vægge og etageadskillelser.

Arris router - kanalskiftOptimering på frekvensbåndet:

Hvis den trådløse forbindelse er ustabil eller overbelastet på den givne frekvens/kanal (opleves især på 2.4 GHz), kan det være en idé at skifte kanalen/frekvensen. Den trådløse kanal rettes fra routerens interface. Altså at logge på routeren og rette i indstillingerne for den. For at gøre det, skal man have fat i vejledningen til den specifikke router.

Nogle gange er en genstart løsningen:

Routeren kan nemlig være konfigureret til Auto-kanal, så den ikke har defineret en fast kanal. I dette tilfælde vil den kontrollere det trådløse frekvensbånd for den mindst benyttede kanal, og vælge denne, ved genstart af routeren. Det betyder, at routeren automatisk vælger kanalen med mindst støj og trafik ved genstart, og dermed kan levere en bedre trådløs forbindelse efter genstarten. Man kan også selv konfigurere routeren til Auto-kanal, hvis den ikke er det i forvejen.

Placering af trådløs router:

Placeringen af din router, og hvordan den fordeler signalet på lokaliteten, er også en betydningsfuld faktor.
Det kan du læse om mere her.

Kontakt for hjælp/info