Hastighedstest på internettet

Hakker internettet?

Hvis filmen i stuen, stopper og starter, og børnene samtidig råber fra værelserne, at deres spil hakker og går i stå, så kan det skyldes to ting. Enten at internetpakken ikke passer til familiens behov, eller også kan der være andre problemer, f.eks. med det trådløse netværk.

Hastighedstest på internettetDet kan være irriterende at have for lidt hastighed, så det hakker og går i stå. Men det er heller ikke smart at “overdimensionere” og betale for noget der ikke er brug for.

Der er meget forskel på, hvor stor hastighed (Mbit) der er nødvendigt, afhængigt af husstandens behov, og hvor meget det behøver at koste. Spil via nettet stiller ikke så store krav til internet hastigheden, men er anderledes, hvis familien vil streame fra f.eks. DR, ViaPlay, eller NetFlix.

Der kan være en fordel med højere hastigheder, hvis man ofte henter store filer. F.eks. opdateringer af programmer, styresystemer, spil mv., eller når helt nye programmer skal hentes.

Alene, eller to

Hvis man bor alene, eller bare er to der ikke streamer samtidig, kan man reelt lave alt med 10 Mbit. Man kan fint streame HD. Vil man op og streame i den høje 4K-kvalitet, skal man dog op på 20-30 Mbit (Det er dog ikke særligt udbredt). Hvis man slet ikke streamer TV, eller andet, over nettet, kan man faktisk gå helt ned på 4 Mbit, hvis man er en, eller to, i husstanden.

Hvis man har et meget lille behov for at være på nettet, under fem til 10 timer om ugen, kan der være penge at spare ved at se på mobilt bredbånd, hvor man betaler for sit egentlige forbrug. En brugbar mobilt bredbåndsforbindelse kan man få for 50-100 kroner om måneden.

Børnefamilien

For børnefamilier vil omkring 30 Mbit ofte være nok. Nok til, at tre f.eks. kan streame via nettet samtidig, og en enkelt eller to kan være i gang med f.eks. at spille via nettet.

Hvis man har særlige behov for internetbrug derhjemme, i forbindelse med sit job, kan der dog været et større behov for høj download- og upload hastighed. Men så er det jo ofte firmaet der stiller forbindelsen til rådighed.

Hvis hele børnefamilien vil kunne streame 4K-kvalitet, bør man gå endnu højere op i hastighed, til f.eks. 50 Mbit. Det er de færreste, der har et reelt behov for en hastighed på 100 Mbit, eller højere.

Tjek din hastighed

Du kan tjekke din hastighed med en Gratis hastighedsmåler. Du skal naturligvis måle på et tidpunkt hvor internet forbindelsen ikke anvendes.