Nulstil/Gendan Windows 10

Gendan/Nulstil Windows 10 til fabriksindstillinger

Det kan være nødvendigt at gendanne/nulstille Windows 10 til fabriksindstillinger, hvis computeren er blevet langsom, har fået virus, eller f.eks. har driver problemer.

Sørg for at du har en kopi/backup af alle dine data, såsom dokumenter, billeder, film m.v., inden du påbegynder en komplet gendannelse af din Microsoft Windows 10.

Nulstilling af Windows 10

Med nulstilling kan du vælge, om du vil beholde dine filer eller fjerne dem, og derefter geninstallere Windows.

Du starter ved at gå til “Indstillinger” > “Opdatering og sikkerhed” > “Nulstil denne pc” > “Introduktion” og derefter vælge en indstilling (Der kan vælges imellem “Gem mine filer” og “Fjern alt”)

Nulstil/Gendan Windows 10

Forskel på “Gem mine filer” og “Fjern alt”

Gem mine filer:

  • Geninstallerer Windows 10 og bevarer dine personlige filer.
  • Fjerner de apps og drivere, som du har installeret.
  • Fjerner de ændringer, du har foretaget af indstillinger.
  • Fjerner alle de apps, som pc-producenten har installeret.
    Hvis din pc blev leveret med Windows 10, bliver apps fra producenten geninstalleret.

Fjern alt:

  • Geninstallerer Windows 10 og fjerner alle dine personlige filer.
  • Fjerner de apps og drivere, som du har installeret.
  • Fjerner de ændringer, du har foretaget af indstillinger.
  • Fjerner alle de apps, som pc-producenten har installeret.
    Hvis din pc blev leveret med Windows 10, bliver apps fra producenten geninstalleret.

“Gem mine filer” bevarer med andre ord dine fotos, film, dokumenter m.v. Men i begge tilfælde bliver al software m.v. fjernet. Du skal med andre ord geninstallere dine programmer, drivere til printer, scanner o.s.v.

“Fjern alt” anbefales, hvis du f.eks. skal sælge, eller overdrage, din computer til en anden.

BEMÆRK
Hvis du ikke kan åbne Indstillinger, kan du nulstille ved at genstarte din pc på logonskærmen. Tryk på tasten med Windows-logoet +L for at gå til logonskærmen, og hold derefter Skift nede, mens du vælger “Tænd/sluk” > “Genstart” i nederste højre hjørne på skærmen. Når din pc er genstartet, kan du vælge “Fejlfinding” > “Nulstil denne pc”.