Drop Internet Explorer

Drop Internet Explorer

Drop Internet ExplorerFor snart et år siden, lød det fra Microsofts sikkerhedschef, at Internet Explorer er uegnet som en internet-browser, da den anvender sikkerhedsstandarder tilbage fra 1999.

Internet Explorer kan ikke længere anses som en browser, men kan udelukkende benyttes som en kompatibilitetsløsning, til applikationer der specifikt er udviklet til Internet Explorer.

Internet Explorer understøtter ikke nye web-standarder, og selvom mange sider måske virker som de skal, udvikles og testes der ikke længere på Internet Explorer.

Jeg har tidligere delt en artikel om emnet på Assens PC Supports Facebook side. Men statistik for anvendelse af browsere i 2019, viser kun et marginalt fald i anvendelsen. I Danmark ligger Internet Explorer stadig i top 5 over anvendte browsere. På verdensplan ligger den udenfor top 5.

Det undrer mig meget, men det er måske et udtryk for at vanen kommer før sikkerheden. Anvender du stadig Internet Explorer som standard browser, er det på høje tid at få udskiftet den med en anden. Brug f.eks. Google Chrome, Edge, eller Firefox i stedet.

Kilde: StatsCounter, der baseres på data indsamlet via mere end 10 milliarder sidevisninger pr. måned, indsamlet fra mere end 2 millioner tilknyttede websteder, på verdensplan.