RJ45 Ethernet kabel

PC uden netværksstik

Det bliver mere og mere almindeligt, at bærbare computere mangler Netværksstik/RJ45-port, til at forbinde et LAN-/Ethernet-/netværkskabel, til et kablet internet. Det kan man nogen gange opleve som et problem.

Men der er løsninger på det. Det handler denne artikel om. Og har du en Chromecast i dit TV, er der faktisk også mulighed for en kablet internet forbindelse her. Personligt kabler jeg alt, hvor det er muligt. Det giver altid den bedste forbindelse til internettet.

Producenterne søger at minimere pris, vægt og størrelse på computerne så meget som muligt. Derfor kan de have sparet RJ45-porten væk. Trådløse WiFi forbindelser giver større bevægelsesfrihed i mange henseender, og mange savner måske ikke den kablede forbindelse. Medmindre man oplever problemer med det trådløse, eller Gamer.

Men hvis man nu har gode muligheder for en kablet forbindelse i det rum, hvor man skal oprette forbindelse til internettet. Og den trådløse dækning der svag, eller hvis det trådløse netværkskort på den bærbare computer, eller den router der skal levere den trådløse forbindelse, ikke er kraftigt nok. Så kan man virkelig savne muligheden, for en kablet internet forbindelse.

Som hovedregel er netværkskabel bedst, hvis du ønsker hurtigt og stabilt internet. Der findes dog WiFi routere, der kan nå høje hastigheder, næsten på niveau med kabel. Dog er WiFi forbindelsen ofte mere skrøbelig, end det man man opnår med netværkskabler.

Hvis man nu engang har en computer, der ikke har en Netværksstik/RJ45-port., findes der alternativer til at oprette forbindelse via kabel. Sagt med andre ord. Så er det muligt at få mere stabilt internet, med højere hastighed, sammenlignet med det fra det trådløse WiFi netværk.

USB til Ethernet adaptere

Her bringer jeg en liste over mulighederne, med dagens priser, for du kan få et lille overblik over de mulige løsninger. Med fare for at de nævnte produkter udgår og erstattes af andre.

Hvis du kun har USB 2.0 porte (sorte), kan et USB til RJ45-stik med indbygget netværkskort i dag købes fra 89 kr., hvilket giver en hastighed op til 100 Mbps. USB 2.0 – RJ45

Hvis du har en USB 3.0 porte (blå), kan et USB til RJ45-stik med indbygget netværkskort i dag købes fra 179 kr., hvilket giver en hastighed op til 1000 Mbps. USB 3.0 – RJ45

Man kan som hovedregel kende forskel på de to stik ved, at USB 2.0 typisk er sort, hvor USB 3.0 typisk er blåt.

Hvis du har en USB-C port (f.eks. Mac computer), kan en USB-C til RJ45-stik Ethernet Adapter i dag købes fra 299 kr., hvilket giver en hastighed op til 1000 Mbps. USB-C – RJ45

Chomecast Adapter

Oplever du et dårlig trådløst signal på din chromecast når du er igang med din ynglingserie? Så finder du løsningen for en kablet internet forbindelse her, med, en hastighed op til 100 Mbps, inkl. strømforsyning. Chromecast – RJ45