BloatWare

Optimér computeren fra start

Undersøgelser viser, at din helt nye computer kan være op til 40% sløvere end nødvendigt, på grund af uønsket og ligegyldigt software, også kendt som “BloatWare”.

De fleste nye computere indeholder desværre adskillige programmer, som kan slettes fra start. Producenterne præinstallerer ofte nye computere med en lang række programmer, som du i virkeligheden slet ikke har brug for. Disse programmer optager plads og tærer ofte unødigt på computerens ressourcer.

Nogle af dem har til formål at holde dig som kunde tæt til producenten. Andre er der fordi andre producenter af software har købt sig ind, med det formål at få dig til at købe deres produkt. Enten når en gratis prøveperiode udløber. Eller for lokke dig til at købe den fulde version, eller tillægs produkter til deres software.

BloatWareDet kan for eksempel være spil, “gratis” antivirus og/eller programmer til videoafspilning m.v. En computer fri for alt dette, om den er ny eller gammel, kan opleves som værende markant hurtigere, når den kun starter de programmer op, som man reelt har brug for. Men producenterne kan tjene penge på at lade andre firmaer installere programmer på deres computere. Eller prisen på computeren kan på den måde holdes kunstigt nede. Det skal dog bemærkes at dette fænomen primært forekommer på Windows computere.

Vil du gerne have at din nye computer, fri for alt dette, så kan du inde i indstillingerne på enhver Windows-computer finde en menu, der hedder “Opdatering og sikkerhed”. Her er der en funktion, der hedder “Genoprettelse”.

Ved genoprettelsen bliver alt unødvendigt slettet på computeren, så kun Microsofts egne programmer ligger tilbage. Men hvis du allerede har taget computeren i brug, vil den også fjerne ting du selv har installeret.

Alternativ til genoprettelse er manuelt at fjerne de overflødige programmer. Men er du ikke så it-kyndig, vil det nok være en god idé at søge hjælp til at få slettet de unødvendige programmer. Du kan fjerne programmer manuelt ved at gå i menuen Start , og skrive “Kontrolpanel” i søgefeltet. Vælg Kontrolpanel i resultaterne, vælg “Programmer”, vælg “Programmer og funktioner”, og klik derefter programmet du vil fjerne.

Kontakt for nærmere information