Mail - IMAP og POP

Mail – IMAP eller POP

Mailprogrammer og -Apps understøtter i reglen to konto typer, POP3 og IMAP. Du kan her læse lidt om forskellen på de to konto typer, samt lidt om de mail-programmer du kan benytte.

BEMÆRK

Nogle mailudbydere kun tilbyder en af konto typerne, mens de fleste tilbyder begge muligheder. TDC/YouSee tilbyder for eksempel kun POP3.

POP3

Ved POP3 hentes mails typisk ned på din enhed (computer, tablet eller smartphone). POP3 kan i reglen indstilles til at gemme en kopi på serveren, eller slette den fra mail serveren, når den hentes ned til en enhed.

Men du vil ikke kunne få adgang til de sendte mails på andre enheder, end den de er sendt fra, da der ikke sker nogen synkronisering. Det samme gælder med læs-markering og sletning, hvilket er temmelig upraktisk, hvis du bruger din mail konto fra flere enheder.

IMAP

IMAP er en mere moderne servertype, som gør det muligt at opbevare mails på serveren og synkronisere dem til en eller flere enheder (computer, tablet og/eller smartphone). Alle mails synkroniseres, både dem du modtager, sletter, flytter til til andre mapper og sender.

Det vil sige, at uanset hvilken enhed du bruger, har du fuld adgang til alle dine mails. Nogle mailudbydere giver dig mere plads, end du kan bruge resten af dit liv, som for eksempel Gmail (Google).

Mail-programmer

Populære og almindelige mail-programmer som Outlook, Windows Live Mail o.s.v., kan alle håndtere både POP3 og IMAP. Men jeg kan også anbefale gratis programmet Thunderbird som især egner sig til håndtering IMAP-konti, og som kan installeres på Windows-, Mac- og Linux PCér.

Har du spørgsmål, eller problemer, så kontakt mig her.