Computer bruger

Internet miniboost

Hvis du får behov for ekstra kapacitet på internettet, kan man midlertidigt at lukke de programmer med mest internet forbrug.

Du kan finde og lukke de tungeste programmer via Joblisten i Windows. Her ses hvilke programmer de kører på computeren i øjeblikket, ssmt hvor meget trafik programmerne sender og modtager via internettet.

Du lave en sortering i programmerne efter, hvor meget data de sender og modtager fra computeren, og samtidig lukke de mest data-hungrende programmer.

Åbn Joblisten ved at trykke på CTRL + SHIFT + ESC samtidig på dit tastatur. På fanen Processer skal du nu klikke på Netværk-kolonnen i toppen. Det sorterer visningen efter de programmer, som bruger din netværksforbindelse mest lige nu. Højreklik nu på de programmer, som bruger nettet mest, og som du ikke har behov for at bruge netop nu. Vælg Afslut job.

Bemærk at dette kun er en midlertidig løsning. Næste gang du starter computeren, starter de samme programmer højst sandsynligt igen.

Hvis du vil helt af med et program, der bruger for meget af din internetforbindelse, skal du i stedet fjerne programmet helt via Tilføj eller fjern programmer fra Kontrolpanelet, eller man kan slå dem fra på Joblisten, under fanen Start. Så starter programmet ikke automatisk ved opstart af computeren.