Computer bruger

Husk at opdatere programmer!

Mere end halvdelen af brugernes computer software mangler opdateringer, og er det kan være katastrofalt for sikkerheden. En undersøgelse, sikkerhedsfirmaet Avast har gennemført, viser at 55% af softwaren ikke er i de nyeste opdateringer.

En af grundene kunne være, at brugerne i nogle tilfælde foretrækker de gamle versioner de kender. Men nogle får det bare ikke gjort. Ifølge undersøgelsen udelades opdateringerne oftest på Adobe Shockwave (96% har ikke seneste opdatering), VLC Media Player (94%), Skype (94 %) og styresystemet Windows 7 (15%).

50% af brugerne desuden har en ekstra browser installeret. Mozillas Firefox er f.eks. en populær browser med en udbredelse på 42%, og denne ligger foruroligende højt på listen over programmer, som brugerne undlader at opdatere. Ifølge Avasts undersøgelse har 85% af Firefox brugerne ikke de seneste opdateringer.

Så husk at opdatere programmer og software på din computer med videre. For har du f.eks. en egen router der ikke opdateres af din internet udbyder, bør du faktisk undersøge om der ligger firmware opdateringer til den software også.

Computer bruger

Kilder: Version2.dk & Avast PC Trends Report 2019