Antennestik

FM signalet slukkes!

Er du YouSee-kunde, og har du en radio tilsluttet til antennestikket, kan det være at det eneste der kommer ud af radioen er stilhed, efter februar 2017.

YouSee vil have mere hastighed på deres bredbånd, og det kræver at man frigør frekvenser på deres kabler. Derfor slukker de for FM radio,  på deres kabel-TV anlæg, først i det nye år.

Har du et kabel trukket fra din radio over til R-udgangen i vægstikket, som vist på billedet, så skal du finde andre muligheder for at høre radio, eller bestille en stueantenne på Yousee.dk.

YouSee vil nemlig forære, de kunder der ønsker det, en stueantenne, så de stadig kan modtage FM signalet.

Det hjælper desværre ikke de kunder, som hører DAB- og udenlandske kanaler via Yousee. Eller kunder der bor i områder med dårlig radiodækning og/eller megen støj.

Antennestik

Hvordan kan jeg ellers høre radio?

  • Igennem en DAB-radio kan du modtage de fleste radiokanaler
  • På dit tv kan du lytte til de fleste af dine radiokanaler
  • Du kan fra et smart tv, mobiltelefon eller på PC downloade forskellige radioapps
  • Du kan også modtage FM-radiosignalet gennem en stueantenne

Senere lukkes det luftbårne FM signal også!

I Medieaftalen 2015-2018 blev det besluttet, at FM-båndet skulle lukkes definitivt med udgangen af 2019. Hvorefter al luftbåren radiolytning skulle ske via det digitale DAB+ signal.

Men kritiske røster, fra blandt andet bilejerne, har fået partiernes medieordførere til at vedtage et tillæg til medieaftalen. Heri fremgår det, at hvis mere end 50% af radiolytning, herunder via bilradioer, sker på FM-båndet, så udskydes lukningen.

Hjælp til kanalindstilling på radio og TV