Dobbelt NAT

Dobbelt NAT advarsel?

Dobbelt NATDu kan udvide Wi-Fi-dækningen i dit hjem ved at forbinde flere routere. Dine personlige enheder kan dog have svært ved at kommunikere med hinanden, hvis du har flere routere med hver deres private trådløse netværk. Dette scenarie kaldes dobbelt “NAT”1), og kan give en fejlmeddelelse om dette på dine enheder. Især hvis du benytter Apple produkter som f.eks. Airport eller Time Capsule.

Dobbelt NAT er ikke nødvendigvis et problem. For de fleste påvirker “Dobbelt NAT” ikke ydeevnen på det trådløse net. Det kan dog være et problem, hvis du spiller onlinespil eller bruger port forward i forbindelse med alarm systemer, IP kameraer og lignende.

Undgå Dobbelt NAT advarslen

A) Hvis du benytter Airport eller Time Capsule som erstatning for det trådløse i modem/router fra din udbyder, kan du slukke for det trådløse på modem/router. Det kan som regel gøres via en knap på modem/router, eller via selvbetjening hos din internet udbyder.

B) Hvis du benytter Airport eller Time Capsule som supplement til det trådløse i modem/router, kan du være nødsaget til at de-aktivere NAT i Apple enhederne, for at slippe af med “double NAT” advarslen. Som standard står de til både “DCHP”2) og “NAT”1), men det kører fint med DHCP aktiveret alene. Man skal blot opsætte sine Apple enheder lidt anderledes end standard opsætningen.

1) NAT står for Network Address Translation. En standard, der muliggør et netværk kan bruge et sæt IP-adresser til intern- og et andet til ekstern trafik.
2) DHCP står for Dynamic Host Configuration Protocol. Denne protokol anvendes til at tildele dynamiske adresser til enheder.