TV indstilling

Det perfekte TV billede

Uanset om du køber et nyt TV med en god eller dårlig skærm, så er den næsten altid forkert indstillet, når du pakker den ud af kassen. Fabriksindstillingerne på dit nye TV er nemlig skabt til at imponere dig i butikken, og ikke til at give det bedste billede hjemme i dit hjem.

Hvis du ikke får indstillet dit nye TV, bliver du træt i øjnene og går glip af alle de lækre detaljer, som Film- & TV-selskaberne har brugt tid og penge på at servere for dig.

Den lidt svære

På dit nye TV er der forskellige indstillinger, som du selv kan arbejde med. Kontrast, lysstyrke, farve, skarphed og forskellige digitale filtre, som kan slås til og fra (støjreduktion m.v). Men for den urutinerede kan det godt virke uoverskueligt. Derfor er der også en hurtig genvej, hvis du læser lidt videre.

Den nemme der skal prøves først

Producenten af TV’et har sørget for, at du kan komme næsten i mål blot ved at klikke på ét punkt i menuen: Film-, Movie-, Cinema Mode eller lignende.

Bemærk at det kan virke forkert lige når du skifter Mode. Øjenene skal vænne sig til at farverne er anderledes, især hvis har du først vænnet dig til en anden indstilling (især fabriksindstillingen). Men giv det en chance, og så kan du altid skifte tilbage, eller videre senere.

Den professionelle Kalibrering

At kalibrere et TV betyder, at man udmåler og justerer en række billedindstillinger for at komme så tæt på perfekt billedkvalitet som overhovedet muligt. Men det skal laves på dit TV, og på den placering hvor du skal bruge det.

Nogle butikker tager flere hundrede kroner for at lave nogle “standard” indstillinger i butikken, som ofte ikke er bedre, end det du nemt kan gøre selv på 5 minutter i dit eget hjem, som førnævnt.

Er du en vaskeægte entusiast kan du få lavet en kalibrering af dit TV. Men det kræver specialiseret måleværktøj, adgang til avancerede indstillinger og uddannelse i at tolke måleresultaterne.

En ægte kalibrering skal laves på netop dit TV og på den placering det skal bruges, og absolut ikke laves i butikken. Det kræver en professionel TV-tekniker, og det koster og kan tage noget tid. Men det kan sagtens være pengene værd, specielt for den kræsne entusiast.

Assens PC Support tilbyder ikke kalibrering af dit TV

Det anbefales at du først prøver dig frem med indstillinger som førnævnt, og først derefter vurderer, om du skal have fat i en professionel TV-tekniker.

TV indstilling