Computer problemer

Antivirus Snavs

Har man haft installeret et licens betalt antivirus program, kan der godt opstå problemer, selvom man har afinstalleret det og licensen derefter udløber. I det aktuelle tilfælde var den licens betalte AVG Ultimate blevet afinstalleret, fordi man i stedet ville benytte den gratis Windows Defender i Windows 10.

Jeg blev kaldt til en kunde, hvor alle Microsoft Office programmer, fra den ene dag til den anden, holdt op med at virke. De kunne end ikke startes i fejlsikret tilstand. Den kom med en fejlmelding om at programfilen ikke fandtes, selvom den var der, og heller ikke kunne åbnes direkte fra filplaceringen.

En helt ny installation af Microsoft Office kunne heller ikke afhjælpe det. Først da et oprydnings program fra AVG’s support var blevet hentet og kørt, forsvandt de sidste rester af AVG, og Office programmerne blev brugbare igen. Alt tyder på at AVG PC Tuneup havde en effekt på Office programmerne. Alle andre programmer på computeren kørte normalt.

Min teori er, at et Office program har været åbent på denne computer, da AVG blev afinstalleret. For på husstandens anden computer, der er af samme model og årgang, og har nøjagtig samme historik og programmer, havde ikke det samme problem, selvom der også lå nogle andre AVG rester på den. De blev selvfølgelig også fjernet.

Jeg er i forbindelse med udredningen af dette problem, blevet opmærksom på at der kunne opstå lignende problemer med licens udløb på et afinstalleret Avast antivirus program. Også her kan der via Avast’s support hentes et oprydnings program.