Internet hotspot via mobiltelefonen

Alternativt internet

Internet hotspot via mobiltelefonenKender du det? Du står lige overfor en vigtig aflevering, eller har noget vigtigt du skal skal på Netbank eller i Eboks. Og så strejker internetforbindelse selvfølgelig. Eller du opholder dig et sted, hvor der ikke er WiFi, på farten eller i ferien. Så kan du i stedet koble din smartphone sammen med din computer eller tablet og bruge mobildata som internetforbindelse.

Mobil hotspot som alternativ

De fleste smartphones har mulighed for at omdanne sig til et mobilt WiFi hotspot, også kaldet Internetdeling. Dette gøres ved, at telefonen udsender et WiFi signal, som du kan logge på med din computer og tablet. Vær opmærksom på, at du bruger data fra dit mobilabonnement ved at benytte denne funktion, men ofte er det inkluderet i abonnementet.

Når du har aktiveret WiFi-hotspot på din mobil, kan du søge efter netværket på din computer eller tablet. Netværket vil som regel hedde det samme, som du/producenten har kaldt din telefon (navn).

Hvis du har oprettet en adgangskode til dit hotspot på telefonen, og det bør du gøre, skal du indtaste koden på computer eller tablet, for at logge på, og få adgang til netværket. Ganske som når du logger på andre trådløse netværk (WiFi).

Se eventuelt en af disse vejledninger til aktivering af internetdeling/hotspot:

Android mobil iPhone