Pas på når du logger på gratis WiFi

Advarsel: Gratis WiFi

Pas på når du logger på gratis WiFiPas på når du logger på gratis WiFi, f.eks. på ferierejsen. Det kan være en fælde, opsat af ondsindede hackere, der vil stjæle personlige oplysninger.

Pas især på med gratis WiFi forbindelser på cafén og restauranten, stranden eller andre steder, hvor der normalt ellers ikke vil være gratis WiFi adgang. Der er endvidere set eksempler på WiFi netværk som er navngivet, så de ligner den forbindelse, som hotellet måske tilbyder.

Log aldrig på et gratis WiFi, hvis der er krav om, at man skal afgive personlige oplysninger, for at bruge netværket. Hvis du logger på et ondsindet gratis WiFi netværk, kan hackere opsnappe hvad du sender via din mobil eller computer. Disse oplysningerne vil derefter kunne blive misbrugt, til skade for dig.

Slå WiFi fra på smartphones, tablets og computere, når du drager på ferie. Brug i stedet din smartphones Internetdeling funktion (Hotspot). Så kan du bruge telefonens dataforbindelse som internet til din tablets og/eller computeren.

De fleste har et mobilabonnent, der gør, at du kan få gratis forbindelse via mobilen, uanset hvor man er i Europa. Brug det i stedet. Hvis man absolut vil bruge WiFi, så skal man sikre sig, at det ikke er en ondsindet forbindelse.

Brug din smartphone til internetdeling

Se vejledning til aktivering af internetdeling/hotspot:

Android telefoner iPhones

God ferie